Retkinikkarin tarinat / Niksit / Hyvät unet Jeep Renegadessa

Hyvät unet Jeep Renegadessa

with Ei kommentteja

Olen liikkeellä paljon ja yövyn mielelläni teltassa tai vastaavassa majoituksessa. Kaupungeissa hyödynnän tietenkin majataloja ja hotelleja, mutta aina mikään näistä ei ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista. Usein kaipaa autoa, jossa nukkumisen järjestäminen olisi helppoa ja käytännöllistä. Jeep Renegadessa se onnistuu.

Olen usein nukkunut autossa, mutta näin vanhemmiten penkeille käpertyminen kostautuu kipeänä selkänä, eikä se unikaan ole mitään rauhallista. Tästä syystä olen tykännyt isommista autoista, missä penkkejä saa käännettyä kunnolla tai otettua kokonaan pois. Silloin on mahdollisuus, että saa kroppansa edes vähän suoremmaksi, kuin perusistuimella.

Jeep Renegade ei ole mikään pitkä auto, mutta silti siihen saa nopeasti yhdelle hengelle kätevän makuupaikan. Apukuskin puoleisen etupenkin selkänoja käännetään eteenpäin, niin alas kuin mahdollista. Vastaavasti takapenkin selkänoja käännetään alas. Etu- ja takapenkkien väliin jää pieni kolo, mutta se täytetään löysästi rullatulla makuualustalla tai vaikka talvitakilla.

Toinen makuualusta levitetään suoraksi penkkien selkänojien päälle ja sänky on valmis. Nukkuja voi pujahtaa makuupussiin tai käyttää vilttiä. Testiautosta oli takaluukun välikansi pois, mutta nukkuminen onnistuu silti hyvin. Kannen ollessa paikoillaan jalkopää sijoittuu hieman ylemmäksi, eikä nukkumisasento ole silloin niin kalteva, kuin nyt.

Jos mukana on tavaraa, voi ne asetella sivulle tai vaikka etupenkille unien ajaksi. Yöksi kannattaa joku ikkuna jättää hieman raolleen, niin tila vähän tuulettuu ja nukkujasta haihtuva kosteus pääsee ulos. Kulku Renegaden sängylle käy takaoven kautta helposti. Kengät mahtuu helposti laittamaan auton sisällä jalkaan, jos yöllä täytyy käydä tarpeilla. Taustapeilin kohdalla oleva sisävalo toimii hyvänä yölamppuna, jos ennen nukahtamista haluaa lueskella vaikka kirjaa tai Korkkaria.

Jeep Renegaden sänky palvelee käyttäjäänsä tietenkin parhaiten lämpiminä vuodenaikoina, mutta tuhdissa makuupussissa pärjää vaikka läpi vuoden. Kun varustautuu ennakolta autoyöpymiseen, niin kannattaa varata mukaan termospullo tai -muki. Se auttaa kehoa pysymään lämpimänä, kun aamuyön viileänä hetkenä siemailee pari suullista lämmintä mehua.

Yöpymispaikan autolleen voi Suomessa valita suhteellisen helposti, kunhan muistaa maastoajosta säädetyt lait. Tieposkeen voi hyvin parkkeerata, mutta sen pidemmälle korpeen ei saa tietään raivata, vaikka Jeep Renegadella pääsisi helposti tiettömien taipaleiden taakse.

Share