Retkinikkarin tarinat / Rantapirtti / Mökkiprojekti / Lupahakemus on jätetty

Lupahakemus on jätetty

with Ei kommentteja

”Jännät ovat tunnelma nyt. Kirjoitin isosta ilosta Mökkiprojektin blogiin, kun rakennusluvan hakeminen osui partiolaisten muistelemispäiväksi, eli 22. Helmikuuta.”

”Yksi muistelemispäivän teemoista on rauha ja kirjoitinkin, että sinä aamuna sanoma on ajankohtaisempi kuin koskaan. En arvannut, mitä se seuraavaa aamu toisi tullessaan.”

”En sitten blogikirjoituksestani ehtinyt postata, kun jo koitti suuri surullinen uutisaamu, jolloin maailma järkyttyi Venäjän härskistä tempusta.”

”Siellä se teksti nyt on kuitenkin luettavissa ja varmasti tulemme sen päivän muistamaan muutenkin – aina.”

Näin olin kirjoittanut facebookiin 24. helmikuuta. Olin tehnyt tämän päivityksen tosiaan valmiiksi, mutta sen uutisoiminen siirtyi. Ja jotain muutakin siirtyi, sillä jostain syystä tästä koko päivityksestä oli 3/4 hävinnyt. Koitetaan paikata edes vähäsen.

Taas on mökkihanke nytkähtänyt eteenpäin. Vähän oli mennä takkuiseksi asiat, mutta nyt ovat piirustukset valmiita ja rakennuslupahakemus jätetty Heinolan rakennusvalvontaan. On kiehtova yksityiskohta, että hakemuksen jättöpäivämäärä on 22.02.2022. Ei sen palindromimaisuuden takia, vaan siksi, että 22. helmikuuta on partiolaisten kansainvälinen muistelemispäivä.

Partio ja partiolaisuus on minulle ollut aina erittäin tärkeä asia elämässä. Se on antanut paljon. Todella paljon. Yksi tärkeimmistä on tietenkin Ansku, johon tutustuin partiossa. Muutama vuosi olimme kavereita, mutta sitten jotain paljon enemmän. Nyt jo sitten 30 vuotta naimisissa.

Partio on tuonut elinikäisiä kaverisuhteita, koti- ja ulkomailla. Oman lippukunnan, Simometsojen kanssa kokoonnutaan kerran kuussa. Meitä on sellainen parinkymmenen vanhan partiolaisen porukka. Partio perustettiin 1907 ja sen luojan, Robert Baden-Powellin syntymäpäivä oli 22.2. joten siitä myöhemmin muodostui kansainvälinen muistelemispäivä. Päivän tarkoitus on muistella partiokavereita ympäri maailmaa ja viedä rauhansanomaa eteenpäin. Siksi se, että luvan jättöpäivä osui helmikuuta 22. päivään, on minulle hyvin merkityksellinen päivä.

Tuossa se nyt on, perustettu lupahakemus. Tuttu tontin muoto ja ilmansuuntien mukaan samalla lailla vinossa, kuin tuo 1950-luvun piirros. Järvenranta on lounaassa ja koilliskulmasta saavutaan.

Terassin portaita piti vielä piirtää hieman uusiksi.
Share