Vanhat polut löytyvät joskus uudestaan.
Houkuttelevat muistoihin, herättävät menneen uudelleen henkiin. Historiaa taaksepäin, historiaa eteenpäin – elämän yllättävää polkua.

Lapsuus, nuoruus, aikuisuus.
Menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus.
Juuret, todellisuus, haaveet.

Rantapirtti.

RANTAPIRTTI on tilan nimi. Se on pieni rinnetontti, mummuni synnyinkodin nurkilla Heinolan Pääsinniemessä, jonne isovanhempani 1950-luvulla rakensivat vaatimattoman kesämökin perheelleen. Tuolla pienen järven rannalla vietin lapsuuteni kesät, vaarin ja mummun kanssa. Myöhemmin vietin siellä paljon aikaa kavereitteni kanssa ja sinne vein myös nuoren vaimoni. Vuodet vierivät ja Rantapirttikin ehti nähdä monia vaiheita. Piha metsittyi ja mökki rapistui. Kun isoin kiire oli elämästä haihtunut ja korona-pandemia luonut uuden tavan toimia, saimme vahvan sysäyksen mökkeilyyn. Parin vuoden raivaaminen ja elämän tarkoituksen mietiskely vahvistivat pitkään kyteneen päätöksen: nostaa Rantapirtti uuteen kukoistukseen. Suunnitelmaan kuuluu saunan rakentaminen vanhan tilalle sekä kokonaan uuden mökkirakennuksen tekeminen ja alkuperäisen mökin purkaminen. Nyt se alkaa. Pysy mukana, jos koet tavallisten ihmisten kesämökkihommien kiinnostavan.


Kun isoin kiire oli elämästä haihtunut ja korona-pandemia luonut uuden tavan toimia, saimme vahvan sysäyksen mökkeilyyn.


RANTAPIRTTI on musiikillinen projektini. Se ei ole bändi, vaan enemmänkin kuvitteellinen musiikkihuone. Se on kuin tupa, jonka penkeille pelimannit kokoontuvat musisoimaan. Rantapirtin suojissa voin tehdä hyvinkin erilaisia juttuja ja lauleskella ammattitaitoisten ihmisten kanssa ja heidän avustuksellaan saamme vielä ihan kelvollista jälkeä. Rantapirtti on vaihtuva kollektiivi. Rantapirtin isäntä olen minä, Joppe Ranta.

Rantapirttiin olen ladannut monenlaista odotusta ja ideaa. Useita lauluja on työn alla, yksin ja yhdessä. Ja nimenomaan yhdessä tämä on ehdottomasti hienointa. Lue lisää. Ota ja kuuntele. Saatat tykätä.


Musiikillinen Rantapirtti on mielikuvieni tupa, jonka penkeille pelimannit kokoontuvat musisoimaan.


MÖKKI
MUSIIKKI
KUVAT
VIDEOT

Share