FinnRover Loue seuraa polkua, jonka lähtöpisteessä on A.E. Järvisen 1930-luvulla kehittämä avotulimajoite, jonka pohjalta Kullervo Kemppinen 1960-luvulla valmisti oman Lapin-louteensa, hieman alkuperäisen helmaa muokaten. Louteen elämä kirkastui taas 1990-luvulla, kun erätaitokouluttaja Nalle Corander oli osaltaan nostamassa sitä eräretkeilevän väen majoitteeksi. Retkeilytoimittaja Joppe Ranta ihastui louteeseen jo lapsena partiossa ja ryhtyi kokoamaan tietoa siitä ja muista avotulimajoitteista Retki-lehden artikkelia varten. Tämän projekin pohjalta syntyi FinnRover-mallisto.

FinnRover –louemallisto on tehty kunnioittamaan vanhoja suomalaisia eräperinteitä. Mallistossa on useita vaihtoehtoja, joissa louteiden muoto on kaikissa sama, mutta materiaalit ja mitat vaihtuvat. Mallit on nimetty niiden alkuperäisen ajankohdan ja avainhenkilön mukaan, jolloin materiaalivalintakin kuvastaa ajanmukaista tunnelmaa. Muoto noudattelee mahdollisimman tarkasti Kemppisen valmistamaa mallia.

FinnRover-louteiden ”isä” on Joppe Ranta ja niiden valmistuttajana toimii Lähimetsän Livingstone Oy, joka myös myy tuotteita suoraan kuluttajille ja jälleenmyyjille. FinnRover-tuotteita on saatavissa Suomesta sekä tällä hetkellä jälleenmyyjiltä Saksasta, Hollannista, Ranskasta, Tanskasta ja Ruotsista. Louteiden luonnollinen jakelupaikka on Partioaitta, joka jo 1960-luvulla ensimmäisten joukossa myi loue-vaatteita, parhaimmillaan jopa neljää eri mallia. Uuden malliston valmistaja on Laatuteltta Ky Vilkman, eli entinen helsinkiläinen Telttatyö, joka alun perin Partioaitan louteetkin valmisti. Loue on siis palannut juurilleen.

FinnRover-tuotteet ovat saaneet oikeuden käyttää Avainlippu– ja Design from Finland -tunnuksia suomalaisen työn ja suomalaisen muotoilun merkiksi.

Loue M34 (Järvinen) on tuhdista valkoisesta puuvillasta, nahkavahvikkein tehty perinnemalli. Se henkii aikaa, jolloin A.E. Järvinen kirjoitti louteesta Metsästys- ja Kalastuslehdessä. M34 on malliston painavin, mutta tarjoaa varmasti autenttisen tunnelman avotulen loisteessa.Loue M64 (Kemppinen) on vihreästä Nylon Taffetasta valmistettu Kemppisen jäämistöstä löydetyn mallin upeasti mukailtu kopio. Myös siinä on tyyliin sopivat nahkavahvikkeet. Kun alkuperäinen Laila Kemppisen ompelema loue oli kauttaaltaan ruskeaa nailonia, on tässä mallissa hopeoitu sisäpuoli.Loue M94 (Corander) on vankasta polyesteristä valmistettu kookkaampi malli, jonka mitat ovat erätaitokouluttaja Nalle Coranderin neljälle hengelle tarkoittamasta mallista. Tässäkin louteessa on hopeoitu sisäpinta ja nahkaiset vahvikkeet.Loue M16 (Retkinikkari) on puuvillapolyesterikankaasta (vanha armeijan sissitakin lumipuolikangas) valmistettu erinomainen perinteitä noudatteleva uutuus. Kangas on repeytymistä kestävää ripstoppia ja vahvikkeet tuttuun tyyliin nahkaa.


Loue M20 (Base Camp) on valmistettu laadukkaasta valkoisesta ripstop puuvilla-polyesterista. Louteen kiinnityspisteiden vahvikkeina on käytetty perinteitä kunnioittaen laadukasta nahkaa. Tämä suuri Loue on tunnelmallinen majoite eräperinteitä arvostavalle metsään tai kotipihalle.

M20 Base Camp eli jättikokoinen loue on suunniteltu käytettäväksi suuremmalle porukalle, esimerkiksi perusleirissä olevaksi ruoanvalmistussuojaksi. Erähenkisten juhlien järjestäiseen tai ihan vain omalle pihalle retkeilyhenkiselle grillaajalle.

Voit ripustaa louteen yläosan puuhun tai oksaan, tarvitset myös pitkään ja tukevaan keskisalkoon (350 cm) joka voi olla puuta tai metallia. Keskisalon päästä loue kiinnitetään puuhun Piipponarulla ja kiristetään tuotteen mukana tulevilla Quicklok-soljilla. Helma kiinnitetään maahan kiiloilla (myydään erikseen).

Materiaali: puuvilla-polyesteri, eli polycotton 50/50 ripstop, 165g/m2 Paino: 2.75 kg Korkeus: 390 cm Kankaan leveys 630 cm Tarvittavan keskisalon pituus 350 cmLaavu M28 on vihreästä Nylon Taffetasta valmistettu perinteisen kangaslaavun päivitetty versio. Mallinimi M28 tervehtii Partioaitan 90-vuotisia perinteitä myydä retkeilyvälineitä ja majoitteita.

Mitat:
Katto 200x200cm
Etureunan maks. korkeus 140cm
Takareunan maks. korkeus 60cm
Paino noin 1,4 kg

Videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=JBBKh3uxXT8 https://www.youtube.com/watch?v=a3YbttvYF6UNimi (malli)materiaalikorkeuspaino
Loue M34, (Järvinen)
Tuhti puuvillainen 2-hengen malliPuuvilla 265g/m2285cm3,3kg
Loue M64, (Kemppinen)
Kevyt 2-hengen malliNylon Taffeta, 70g/m2285cm1,0kg
Loue M94,  (Corander)
Isompi 2-4 -hengen malliPolyester, 130g/m2330cm2,5kg
Loue M16 (Retkinikkari)
2-hengen malliPuuvilla-polyesteri285cm2,0kg
Loue M20 (Base Camp)
Iso perusleirikatos 6-8 henkeäPolycotton 50/50 ripstop, 165g/m2 3902,75kg
Laavu M28
Perinteinen kangaslaavu, 3-5 henkilöäNylon Taffeta, 70g/m2140cm1,4kg

Share