Retkinikkarin tarinat / Rantapirtti / Mökkiprojekti / Meillä on rakennuslupa

Meillä on rakennuslupa

with Ei kommentteja

Siinä se sitten on, rakennuslupa: PÄÄTÖS 17.3.2022. Uuden loma-asunnon ja saunarakennuksen rakentaminen. Vanhan loma-asunnon ja saunarakennuksen purkaminen. Saunarakennus rakennetaan vanhan purettavan saunarakennuksen paikalle. Uusi sauna tehdään ulkonäöltään ja massaltaan vanhaa saunaa vastaavaksi. Rakennuksissa kantovesi. Rakentamiselle saatu poikkeamispäätös. Heinolan Kaupunki / Rakennusvalvonta”

Sinne Kalliojärven rantaan ne tulevat, uusi sauna ja uusi mökki.

Se loppupelissä tuli nopeasti. Ei siinä kuukauttakaan kestänyt, kun oli leimat papereissa. Ensiksi haettiin poikkeamispäätöstä, koska haja-asutusalue ja alle 2000 neliön tontti. Mutta kun on jo asuttu tontti, niin se on vaan byrokratiaa ja poikkeamispäätös tulee automaattisesti, kunhan kuullaan naapureita. Rakennuslupahakemua laitettiin vireille 22.2.2022 ja viimeisien naapurikuulemisien saaminen kesti. Pääsuunnittelija vastaili pariin kysymykseen, joita Heinolan rakennusvalvonta esitti, ja piirsi saunan katolle lumiesteet. Eipä siinä muuta. Kun paperit oli hyvin tehty, eikä nyt ollut mitään monimutkaista muutenkaan suunnitelmissa, niin lupapäätöa ilmaantui järjestelmään jo 17.3.2022. Sitten kesti hetken, että tuli virallinen päätöspaperi, leimatut lupakuvat ja muut.

Siinä on Topi-vaari, Ansku ja Lyyli-mummu sekä lapinkoiramme Elli mökin pihalla, varmaan kesällä 1992.

Ei tuolloin varmaan tullut ajateltua, että 30 vuoden päästä puuhataan Rantapirtille uutta mökkiä ja saunaa. Kaikki oli tuolloin kunnossa ja rakennukset suorassa. Tontti Kalliojärven rannassa oli ollut jo sen 35 vuotta mummulla ja vaarilla. Mökilläkin oli melkein saman verran ikää ja saunallakin noin kolmisenkymmentä vuotta. Ei tuolloin arvattu, että mummu olisi keskuudessamme enää vain kaksi vuotta.

Siinä ne näkyvät purettavat rakennukset, vanha mökki ja rantasauna. Vuosi sitten keväällä otetussa kuvassa rantakivillä soutuvenettä vahtii lapinkoiramme Hilla. Puutarhatuolissa istuu samainen rouva Ranta, kun edellisessäkim kuvassa. Vesi oli tuolloin poikkeuksellisen korkealla, koska lumet olivat juuri sulaneet ja majavat tehneet padon parin järven päässä.

Kun lumet lähtevät, tyhjennetään molemmat rakennukset ja kuskataan vanha roina kaatopaikalle. Sitten valmistellaan kesäkuussa alkavaa rakennustyömaata. Aloituskokous ja homma starttaa.

Share