Retkinikkarin tarinat / Niksit / Särkymätön aromilasi eräelämän juhlahetkiin

Särkymätön aromilasi eräelämän juhlahetkiin

with Ei kommentteja

Joskus luonnonhelmassa tulee tarve pieneen juhlahetkeen. Herkullisen eräaterian jälkeen, pannukahvin painikkeeksi tai jonkun merkkipaalun jälkeen moni kaipaa lasillista ruskeaa omenoista valmistettua normandilaistyyppistä väkijuomaa, tai jotain muuta vastaavaa nautintoainetta.

Aperitiivinä tai digestiivinä, ei sen väliä, mutta tuon tyyppiset juomat pääsevät oikeuksiinsa vasta aromilasista. Sellaista on hankala kuljettaa maastoon, ja vaikka kuinka varovasti olisi liikkeellä, on rikkoutumisen vaara suuri.

Rikkoutumaton aromilasi tilapäiskäyttöön on kuitenkin  verrattain helppo valmistaa tyhjästä virvoitusjuomapullosta:

retkinikkari-0335

1. Leikataan muovipullo poikki sen suipoimmasta kohtaa. Se onnistuu vaikka monitoimityökalun sahalaitaveitsellä.

retkinikkari-0341

2. Leikataan pullon pohja noin parin senttimetrin korkeudelta poikki. Se onnistuu yhtälailla monitoimityökalun sahalaitaterällä. Leikkauksen suoruuden kanssa kannattaa olla tarkka, sillä se vaikuttaa lopputuloksessa lasin ryhtiin.

retkinikkari-0339

3. Piirretään tussikynällä korkkia apuna käyttäen pullon pohjan keskelle ympyrä.

retkinikkari-0344

4. Veistetään pullon pohjaan reikä. Pohjan kohta on todella kovaa muovia, joten sen kanssa täytyy olla varovainen, ettei veitsi lipsahda. Reijän täytyy olla piirrettyä merkkiä, eli korkin kokoa aavistuksen pienempi.

retkinikkari-0346

5. Pohjakappale  ujutetaan pullon suuosaan ja korkki kierretään kiinni. Miniätyyripullollinen tamitynnyrissä kypsynyttä kumotaan lasiin ja nautiskellaan.

 

Share