Retkinikkarin tarinat / Ruoka / Nuotioruokaa Yhtyeen tapaan

Nuotioruokaa Yhtyeen tapaan

with Ei kommentteja

Vesterinen Yhtyeineen piipahti levynteon lomassa kokkailemaan suomalaiseen luontoon. Villin lännen henkeä nuotiohetkeen toivat cowboy-tyyppinen Dutch oven -pata ja akustinen versio Lee van Cleef – kappaleesta. Preerialta tyyliä ammentavat viskipavut saivat seurakseen kotimaan syksyisiä raaka-aineita.

Vesterinen Yhtyeineen oli kolmen hengen kokoonpanolla saapunut syksyiselle leirinuotiolle. Suurta suosiota nauttiva yhtye oli juuri julkaissut uuden hienon Tummilla teillä –singlelohkaisun tulevalta albumiltaan, kun laulaja Tero, kitaristi Mikko ja basisti Markus kipusivat eteläisessä Suomessa sijaitsevalle laavulle ruokatarvikkeineen.

Tuonjako oli selkeä ja iloisen tarinoinnin lomassa ruoka valmistui kätevästi. Isossa valurautapadassa valmistui amerikkalaistyyppisiä viskipapuja. Niiden seuraksi paistui pannulla kantarelleja ja halsterissa muikkuja.

Erä-lehden artikkelia varten ruuantekovaiheita tallennettiin valokuvina ja videona.

Vesterinen Yhtyeineen koostuu kaveripiiristä, joka mielellään nauttii luonnosta ja hyvästä ruuasta. Siksi yhteisen nuotioruuan tekeminen oli heille mieluisaa ja tuttua puuhaa.

Jälkiruokana puolukoita, viskin, hunajan ja kermavaahdon kera.

Herkullinen jälkiruoka annosteltiin Kupilkoihin ja aateloitiin ripauksella ruokosokeria.

Pelkällä ruuanlaitolla ei Vesterinen Yhtyeineen selvinnyt, vaan retkeilytoimittaja J. Ranta kyseli vielä kuulumisia, kuunteli tarinaa yhtyeen historiasta ja kappaleiden teemoista.

Ruokien reseptit löytyvät ERÄ-lehdestä, 10/2018

Retkinikkari fanikuvassa suosikkibändinsä kanssa.

Näillä välineillä kokkailtiin

Nuotiolla kuultiin myös akustinen versio uudesta Tummilla teillä -kappaleesta.

Hyvää oli, kippis itsellemme.

Katso video: nuotioruokaa Yhtyeen tapaan.

Vesterinen Yhtyeineen kokkailee Lee van Cleef -kappaleen tahdissa.

Share