Retkinikkarin tarinat / Yleinen / Repputestissä: Fjällräven Lapland Hike 15

Repputestissä: Fjällräven Lapland Hike 15

with Ei kommentteja

Fjällräveniltä ilmestyi syksyllä 2018 myyntiin metsästyssarjaan kuuluva pikkureppu, joka kiinnosti minua kovasti. Se oli pitkä ja kapea, hyvin ryhdikkään oloinen ja vankasta materiaalista tehty. Pistin repun testiin.

Pyysin jo keväällä testiin Fjällrävenin tälle syksylle myyntiin tulleen pikkurepun, Lapland Hike 15:n. Testikappale oli nk. sample eli mallireppu. Kokeileminen kiinnosti siksi, että reppu oli malliltaan poikkeuksellisen korkea. Yleensä en aale 30-litraisia reppuja käytä, koska pienemmät asettuvat pitkän selkäni takia yläselälle ja tuntuvat ikäviltä. Lantiovyötä ei voi sellaisissa käyttää laisinkaan.

Lapland Hike 15 näytti hyvin tyylikkäältä, kun se oli kapea ja korkea, mutta vähän epäilin sisätilojen riittävyytä minun käyttööni. Roinaa kun tuntuu kulkevan aina aika paljon mukana. Ensimmäinen tulikoitos oli matka Tukholmaan. Otin sen kaupunkikäyttöön ja ostin ruokakaupasta ison kasan erilaisia ruokatarvikkeita kotiin ja kokeilin repun kapasiteettia. Pieni ihmehän se oli, miten paljon sinne hyvällä pakkaamisella saa uppoamaan.

Reppu palveli pikkuretkillä, mutta aika usein myös kaupunkiretkillä. Siinä on selkämyksessä sisällä juomapussille tasku, jossa tablettitietokone kulkee näppärästi, joten repun kanssa kävin monessa palaverissa.

Eräänlaiseen testiin se joutui toukokuisella Helsingin käynnillä, kun shoppailin puistopiknikille ja kotiinviemisiksi Pien-kaupasta oluita. Neljä isoa Hailuodon panimon pulloa ja kolme Panimo Maistilan normaalikokoista mahtui heittämällä 15-litraiseen kitaan.

Retkikäytössä Fjällräven Lapland Hike 15 toimi upeasti. Tietenkään en voinut kuskata kaikkea sitä samaa mitä yleensä, mutta opinhan optimoimaan ja ottamaan vain tärkeimmät. Nuotioreissulla sinne sopi istuinalusta, ruokailuvälineet, makkarat tai muut eväät, juomapullo ja vielä jopa paistinpannu.

Leatherman kulkee repun sisällä tai repun mukana tulevassa irtotaskussa, jonka voi ripustaa lantiovyöhön tai repun pinnan remmeihin. Viilekkeissä on käytännölliset lenkit ulkopinnassa. Niissä kuskaan puukkoa ja/tai radiopuhelinta.

Pikkurepussa on hyvin paljon käytännöllisiä yksityiskohtia, kuten leveät ja syvät pullotaskut, jotka saa näppärästi kiristettyä. Kaksi täyspitkää osastoa, joissa molemmissa on sisäpuolella pienet vetoketjutaskut.

Eräs kiinnostavimmista asioista on repun selkämyksen materiaali. Se on kauttaaltaan villaa. Epäilin sen hiostavuutta kesällä, mutta luonnonkuituna se itseasiassa oli ilmava. Uskoisin, että talvella villa on hyvinkin toimiva materiaali, koska se eristää laajalalti selkää.

Viilekkeissä on kiinnostavat hihnat. Ne soveltuva monen pikkutavaran tilapäiseen ripustamiseen. Esimerkiksi puukon saa kahva alaspäin noihin niin, ettei se keiku kävellessä. Samoin radiopuhelimelle nuo ovat kätevä paikka, kun ne peittävät samaan aikaan takin vastaavan ripustuksen. Jokaiseen ei kannata laitella jotain killumaan, sillä heiluvat tavarat, kuin joulukuusessa, ärsyttävät kävellessä.

Repussa on useita hihnoja, joita myös voi käyttää tavaroiden ripustamiseen. Alaremmeissa kulkee tarvittaessa sadetakki tai pieni makuupussi.

Repussa on mukana sadesuoja, mutta hyvin suojatut vetoketjut ja paksu kangas potävät hyvin pikkusateen loitolla siaätiloista.

Fjällräven Lapland Hike 15 on varsin näpsäkän kokoinen reppu.

Lantiovyön voi tarvittaessa piilottaa selkäkappaleen taaskse ja käyttää vain olkahihnoja. Varsinkin kaupunkikäytössä se on hyvä ominaisuus.

Lapland Hike 15 on saatavissa myös mustana. Sellaisen oli mukana matkallani taannoin Englannissa. Sivuprofiilista näkee hyvin, miten paksuksi se loppujen lopuksi venyy. (Ja sivutaskuun sopii kaksi tölkkiä mainiota John Smith’s Smoothia.)

Lapland Hike 15 menee heittämällä käsimatkatavaroissa lentokoneissa, joten se on matkaillessakin hyvin kätevä reppu.

Share