Retkinikkarin tarinat / Ruoka / Jääkärinnuuska

Jääkärinnuuska

with Ei kommentteja

Vaikka leskenlehti työntyy jo maasta etelässä, on Lapissa vielä talvikelit. Kokeilin tänään valmistaa Jääkärinuuskaa, joka tuo kaivattua energiaa pakkaskelissä.

Jägarsnus tuli minulle tutuksi muutama vuosi sitten, kun Lars Fält esitteli omia tapojaan kylmässä selvitymisessä. Lars on Ruotsin armeijan selviytymiskoulun perustaja ja kertoi heidän valmistaneen Jääkärinnuuskaa mukaan, lähtiessään talvella erämaahan.

10150790_552306618199863_1821355182_n

Jägarsnus tunnetaan Ruotsissa, mutta on Suomessa vähän vieraanpaa. Siitä käytetään myös nimeä Metsästäjän nuuska ja Sissinuuska.

10171113_552306988199826_1026472001_n

Larsin reseptiä voidaan jalostaa lisäämällä seokseen kuivattuja karpaloita tai trooppisia hedelmiä.

1939581_552307084866483_163736932_n 1974996_552306794866512_873582941_n 10172672_552306888199836_1992462976_n

Jääkärinuuska pakataan pusseihin ja napsitaan sieltä tarvittaessa. Sen voi myös käyttää mikrossa pehmenemässä, jolloin suklaa sulaa mukavasti, kuorruttaen muut osaset.

Pakkasin nuuskan vanhaan toffeerasiaan, mutta se helisi ikävästi, joten kaadoin sulaa suklaata purkkiin. Se sitoi Jääkärinnuuskan yhtenäiseksi kakuksi. Siitä on helppo murtaa sopiva pala, kun energiantarve yllättää.

1558466_552307171533141_1848428422_n

10156010_552307194866472_759510565_n

Share